رابطه جنسی سالم، نقش کلیدی در بهبود عملکرد و موفقیت فردی دارد. مقاله زیر توسط دکتر ندا فرزانه دکتر روانپزشک و سکس تراپ برای خوانندگان سایت ایشان در مورد “روش هایی برای بهبود رابطه جنسی ” گردآوری شده است.
یکی از مهمترین ترفندها برای بهبود رابطه ی جنسی با همسر این است که بر روی تقویت روابط عاطفی، فردی و انسانی با همسر خود بیشتر تمرکز کنید. به نحوی که بتوان کیفیت روابط عاطفی، انسانی و مسائل بین فردی خود را با همسر خود ارتقا ببخشید. یکی از مهمترین روش ها برای بهبود روابط عاطفی با همسر روش مشاوره زوجین و زوج درمانی است. البته توصیه هایی نیز توسط دکتر ندا فرزانه سکسولوژیست در تهران برای بهبود رابطه عاطفی با همسر در مواردی که شدت مشکلات ناشی بین زن و شوهر تا آن حد نیست که نیاز به مراجعه به زوج درمانگر داشته باشند، برای خوانندگان محترم سایت ایشان بیان شده است.
وقتی که یک رابطه ی عاطفی جدید آغاز می شود، هر چیز کوچکی در مورد فرد جدید برای فرد هیجان انگیز است. همین که با فرد جدید آشنا می شویم، تفاوت هایی که بین زن با مرد وجود دارد، می تواند برای هر دو طرف جذاب باشد که در مورد همسر نیز همین است. در ابتدا که زن و شوهر با هم ازدواج کرده اند، تمام تفاوت های بین آن دو می تواند برای هر دو طرف به نوعی جذاب، غافلگیرکننده و سرگرم کننده باشد که موجب هیجانات مثبت و یا احساس تازگی برای هر دو طرف می شود اما متاسفانه مشکل از جایی هست که بعد از مدتی که دیگر آن هیجانات اولیه و یا غافلگیری ها با گذشت زمان کم رنگ تر می شود، این مسئله می تواند تأثیرات منفی بین روابط بین زوجین را نیز آغاز کند.
مشکل شایع زوجین: رابطه عاطفی خوبی داریم اما رابطه جنسی مان اصلا خوب نیست:
مسئله ی ناراحت کننده در زمینه صمیمت زوجین این است که گاهی از اوقات زن و شوهر بعد از مدتی از شروع زندگی مشترک بیان می کنند که ” ما رابطه ی عاطفی خیلی خوبی با همسرمان داریم و مشکلات مالی نیز بعد از گذشت مدت ها دیگر نداریم، شرایط کار و زندگی مان خوب است و همدیگر را دوست داریم اما نمی توانیم رابطه جنسی خوب با یکدیگر داشته باشیم، نمی دانیم که مشکل ما کجاست لطفا به ما کمک کنید تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم و رابطه جنسی خود را بهبود دهیم”.
در بسیاری از موارد برای زوجینی که بیان می کنند که تمام شرایط زندگی از لحاظ مسائل مادی و رفاهی در حد مناسب است اما رابطه جنسی خوب ندارند، راه حل بهبود رابطه جنسی در این موارد به این خلاصه نمی شود که مثلا سعی کنید که وضعیت های جنسی متنوعی ایجاد کنید یا این که سعی کنید لباس های خواب جدیدی بگیرید بلکه راه حل می تواند در این باشد که زن و شوهر باید بر روی بهبود رابطه ی انسانی و عاطفی خود بیشتر تمرکز کنند.علت این است که با گذشت زمان بعد از ازدواج و بچه دار شدن وقتی که زن و شوهر در طول گذر زمان بر اثر مسائل کار و زندگی از یکدیگر از لحاظ عاطفی غافل می شوند، به مرور امکان دارد که کاهش میل جنسی نسبت به یکدیگر اتفاق می افتد.
آیا آموزش جنسی برای بهبود رضایت زناشوئی زوجین کمک کننده است؟
بنابراین نیاز است که در این گونه موارد زوجین در جلسات زوج درمانی یا مشاوره با سکس تراپیست شرکت کنند و با کمک راهکارهایی که متخصص به او ارائه می دهد، بتوانند مجدداً با یکدیگر ارتباط عاطفی و کلامی درست برقرار کنند. یکی از این مهمترین تکنیک ها این است که بتوانند مجدداً با یکدیگر به روش درست صحبت کنند. به طور مثال وقتی که از مسئله ای یا رفتاری یا واکنشی از همسرمان ناراحت هستیم مثلا این که وقتی درخواست رابطه جنسی از او می کنیم و او ذکر می کند که آمادگی رابطه ندارد، سعی کنیم که با او در زمان مناسب صحبت کنیم مثلا این که زمان مناسبی را که همسرمان حال روحی خوبی دارد و خسته نیست را انتخاب بکنیم و با لحنی مناسب با او در این موارد صحبت کنیم.
بر طبق مقاله های علمی مشخص شده است که تاثير آموزش جنسي بر بهبود رضايت زناشويي زوجين کاملا ثابت شده است. یکی از مهمترین اصول این است که سعی کنید که برای تقویت رابطه اصلا با همسرمان با لحن به اصطلاح طلبکار یا قضاوتگر صحبت نکنیم بلکه با او صمیمانه صحبت کنیم و بیان کنیم که چقدر از این که مورد بی مهری و بی لطفی او قرار گرفته ایم، احساس آسیب دیدگی روانی می کنیم و یا وقتی که او خسته از سر راه به خانه می آید، از او در مورد وقایع در طول روز صحبت می کنیم و او ذکر می کند مثل “همیشه بود چیز خاصی نبود ” چقدر احساس دل شکستگی می کنید. همچنین وقتی که از همسرمان سؤال می کنیم که “در محل کارت امروز اتفاق جدیدی افتاد؟ ” و او با خشم و یا عصبانیت بیان می کند که “من چندین مرتبه به تو گفته ام که در امور کاری من دخالت نکنی و کارهای من به خود من مربوط است و تو سرت به کار و زندگی خودت باشد”، چه تأثیرات منفی از لحاظ عاطفی می تواند بر روی شما داشته باشد. بالعکس وقتی که همین همسری که چند لحظه قبل که با او در مورد عواطف، احساسات و یا مسائل دیگر صحبت می کردیم ناگهان رفتارهایی از خود نشان می دهد که خواستار رابطه جنسی هست چه تأثیری روی شما می گذارد و چرا نمی توانید با او رابطه ی جنسی داشته باشید؟
یکی از اصول هم در مورد روانشناسی بهبود رابطه جنسی این است که سعی کنید برای افزایش رضایت زناشویی فقط در مورد عواطف منفی خود با زن یا شوهر خود صحبت نکینم بلکه سعی کنیم رفتارهای مثبت و واکنش های مثبت همسرمان را نیز به او گوشزد کنیم. مثلا این که در مواردی غیر از زمانی که درخواست رابطه ی جنسی داریم به همسرمان بیان کنیم چقدر از این که او همراه شما هست احساس خوشبختی می کنید و یا این که چقدر خوب است وقتی که او در مورد مسائل کاری، شغلی و یا خانوادگی با شما صحبت می کند و احساسات و عواطف خود را نیز با شما در میان می گذارد.
بعد از چند سال از گذشت ازدواجم احساس یکنواختی در رابطه جنسی دارم. چکار کنم؟
یکی دیگر از مشکلاتی که میتواند در رابطه جنسی بین زن و شوهر با گذشت زمان مشکلات ایجاد کند، موضوع احساس یکنواختی زن و شوهر در زمان رابطه جنسی است. یکی از احتمالات این است که وقتی در این موارد بررسی دقیق توسط سکس تراپ می شود، سکس تراپیست به این مسئله پی می برد که نه تنها در روند رابطه جنسی بلکه در روند روابط عاطفی نیز مسئله یکنواختی بین زن و شوهر اتفاق افتاده است. بهترین مثالی که می تواند برای زوجین در زمینه ی اهمیت بهبود روابط بیان کرد این است: وقتی که به زوج درمانگر مراجعه میکنید، گویی که به قلب رابطه ی شما دستگاه الکتروکاردیوگرام که نمودار ضربان قلب فرد را چک میکند وصل میشود، یعنی این که انگار زوج درمانگر نیز دستگاه الکتروکاردیوگرام را برای مانیتور کردن و چک کردن ضربان قلب رابطه شما با همسر به کار می برد و نحوه ی ریتم رابطه ی شما با همسرتان را چک می کند. اگر در این حین متوجه شود که نبض رابطه ی شما یکنواخت شده پس بنابراین نیاز است که به اصطلاح شوک به رابطه ی عاطفی خود به شیوه ی درست بدهید تا بتوانید یکنواختی این رابطه را از بین ببرید. البته موضوع به این سادگی هم نیست اگر به اصطلاح شوک به جای نادرستی از رابطه و یا به میزانی کمتر یا زیادتر از حد معمول داده شود، می تواند باعث ایست قلبی و از کار افتادن ضربان قلب رابطه شما با همسرتان بشود.
نقش عوامل بیرونی در ایجاد یکنواختی رابطه با همسر چیست؟
صد البته که عوامل بیرونی نیز می توانند باعث احساس کسالت در رابطه زناشویی با همسر بشوند مثلا این که شوهری که درگیر مسائل مالی در محل کارش است، ممکن است که تنها صحبتی که با همسرش می کند این است که “چقدر مخارج زندگی مان زیاد است یا ما نمی توانیم تمام هزینه ها را متقبل شویم” یا همسری که در محل کار دچار مشکلاتی با سایر همکارانش است ممکن است زمانی که قرار است با شوهرش در فضای شخصی و در مورد مسائل عاطفی شان صحبت کند مرتب در مورد این که چقدر در فضای کار تحت فشار است و هیچ کس او را درک نمی کند، صحبت بکند. بنابراین در زندگی روزمره که ممکن است زن و مرد هر دو برای گذران هزینه های زندگی کار کنند و هر دو شاغل هستند، این مسئله می تواند به طور غیر مستقیم روی زندگی شان تأثیر غیر مستقیمی بگذارد.
توصیه نهایی مقاله:
خانم دکتر ندا فرزانه متخصص اعصاب و روان تهران بیان می کند که گاهی اوقات برای بهبود رابطه جنسی فقط نباید بر روی مسائل جنسی بین زوجین تمرکز کرد بلکه باید برای بهبود روابط عاطفی بین زوجین نیز راه حل هایی را توسط زوج درمانگر حرفه ای دریافت کرد.