همانطور که میدانیم، چاقی در دنیا رو به افزایش هست و متاسفانه پدیده چاقی در تمام نقاط دنیا وجود دارد.

 

روانپزشک تهران

همین مسئله یکی از مهمترین علل نگرانی در مورد عواقب جسمانی و نیز تاثیرات منفی روانی پدیده چاقی در گروه های سنی مختلف جامعه است. البته طبق بررسی های دقیق تر علمی مشخص شده که ارتباط دوطرفه بین افسردگی و چاقی دوران کودکی وجود دارد. به طوری که در دختر بچه های چاق متاسفانه احتمال افسردگی در دوران بزرگسالی بیشتر از پسر بچه هایی بوده که در دوران کودکی چاق بوده اند.
در قرن بیست و یکم باید به افزایش وزن و چاقی در بزرگسالان و نیز کودکان و نوجوانان بخاطر حفظ سلامت روانی عمومی جامعه بیشتر پرداخته شود. طبق بررسی های آماری، در عرض سی سال گذشته میزان کودکان و نوجوانانی که افزایش وزن و یا چاقی داشتند بیشتر از سی سال قبل شده است. این مسئله میتواند باعث مشکلاتی در روند رشد و تکامل شناختی و بلوغ کودکان ایجاد کند.
در تعداد بالایی از افراد مبتلا به بیماری های افسردگی و اضطرابی می تواند ولع مصرف به خوردن غذا بخصوص به شیرینی جات و شکلات ایجاد شود که این مسئله نیاز به بررسی توسط روانپزشک، متخصص تغذیه و روانشناس دارد. پراشتهایی علل متعددی دارد که میتواند علل طبی، دارویی و روانی باشد. از علل طبی می توان به کم کاری تیروئید و دیابت قندی و از علل روانی به بیماری دو قطبی، افسردگی، اضطراب و مشکلات خواب اشاره کرد.
از اقدام هایی که در مطب برای پرخوری عصبی انجام می شود این است که بررسی از نظر مسائل طبی و پزشکی، سابقه بیماری جسمی و روانی، داروهای مصرفی و استفاده از سیگار و مواد مخدر انجام شود تا بعد از شناسایی علل آن بتوان درمان های داروئی و یا روان درمانی مناسب انجام گیرد. البته در این مطب، اقدام های تخصصی روان درمانی برای پرخوری عصبی انجام نمی گیردو در صورت نیاز بیمار به این درمان ها، فرد برای دریافت این درمان ها به همکاران متخصص در این زمینه ارجاع می شود.