یکی از اقدام هایی که در این مطب روانپزشکی انجام میشود، جلسه های غیر حضوری و حضوری زوج درمانی است. دکتر فرزانه روانپزشک و زوج درمانگر ذکر می کند که زوج درمانی یکی از بهترین روش ها برای بهبود اختلافات بین زوجین است. در طول جلسه اول مشاوره زوج درمانی که به صورت حضوری و غیر حضوری انجام می شود، توضیحات کلی در مورد جلسه های زوج درمانی و اینکه چه اقدام هایی قرار است در طول روند زوج درمانی انجام گیرد، توضیح داده می شود.
توصیه می شود که وقتی که زوجین مراجعه میکنند، لیستی از مشکلات ارتباطی و روابط جنسی خود را قبل از شروع درمان تهیه کنند تا در موارد لازم در اختیار مشاور و زوج درمانگر بگذارند تا بتوان بصورت طبقه بندی شده مسائل زوجین را بررسی کرد.
البته بسیاری از موارد در طول جلسات پیش آمده که بعد از بررسی اولیه مشکلات مشخص شده است که مسئله ای که برای یکی از زوجین به عنوان مشکل مهم مطرح است، از نظر زوج دیگر کاملا غیر مهم هست. همین مسئله می تواند موجب عدم تفاهم شده و پیش زمینه بروز مشکلات دیگری نیز در زوجین بشود.
توصیه میشود که در جلسات هر کدام از خانمها و آقایان لیستی از مسائل مهمشان را تهیه و مطرح بکنند تا به این موارد در صورت لزوم رسیدگی شود. متاسفانه در بسیاری از موارد با اینکه به زوجین تاکید می شود، فقط یکی از زوجین لیست مشکلات را تهیه می کند و وقتی که از زوج دیگر نیز میخواهیم که لیست خود را ارائه کند، زن یا شوهر بیان می کند که لیست را آن طرف دیگر نوشته و خودش حوصله ندارد که موارد تکراری را مجددا بنویسد. وقتی که موارد چالش برانگیز را در زوج درمانی بررسی کنیم، میتوانیم بر روی استراتژی های درمانی هم برنامه ریزی درست داشته باشیم.
از مواردی که در این مطب در زمینه زوج درمانی انجام می شود این هست که به درگیری های لفظی، اختلاف سلیقه و موارد مشابه و به اصطلاح فاز بد روابط با همسر پرداخته می شود چون علل متفاوتی می تواند در شروع “فاز بد” رابطه دخیل باشد مثلا اینکه اگر یکی از زوجین بخاطر مسائل فردی، شغلی و یا خانواده اش دچار اضطراب و استرس شده است و به این خاطر شرایط روحی روانی مناسبی ندارد می تواند باعث شروع درگیری با همسر شود، در مورد این موارد بحث کرده و راه حل ارائه می شود.
پیش از مراجعه حتما مقاله مشاوره قبل از ازدواج را بخوانید